Activiteiten 2016-2017

Project

Woensdag 8 maart is het project “gezondheid” feestelijk geopend Bakster Marion kwam alle klassen langs om te vertellen dat het project ging beginnen.

Op dinsdag 28 maart is er een kijkavond. Aangezien ook de kinderen van de peuterspeelzaal aan het project deelnemen, hebben we ervoor gekozen om de kijkavond te vervroegen. U bent deze avond van harte welkom van 18.00 – 19.00 uur om in de klas van uw kind, maar natuurlijk ook in de andere klassen, te zien en misschien wel proeven wat er allemaal geleerd is en wat de kinderen gedaan hebben. Wanneer u op onderstaande foto klikt, komt u bij het foto-album.

Kerstviering 2016

Ook dit jaar was de Kerstviering weer een succes! Nadat de Kerstmarkt was gestart en het koor een prachtig Kerstrepertoire liet horen, konden de kinderen smullen van al het lekkers dat gemaakt was door de papa’s en mama’s. Iedereen nogmaals bedankt voor het maken van al dit lekkers! Tijdens het Kerstdiner van de kinderen in de klassen werd ook het Kerstcafé door ouders en grootouders druk bezocht! Leden van de O.R. hadden enorm hun best gedaan om allerlei lekkere hapjes te maken voor deze avond. Een waar succes! Kinderen tot 4 jaar hebben zich enorm vermaakt bij De Boomhut. Ook ouders waren welkom om daar de allerjongsten Kerst te laten vieren op school. De opbrengt van het Kerstcafé en de Kerstmarkt zal besteed worden aan spullen voor de nieuwe Kidsjen en de schooltuin. Wanneer u op onderstaande foto klikt, komt u bij het foto-album.

Sinterklaas

Maandag 5 december was het zover, Sinterklaas kwam bij ons op school op bezoek! Wat waren we blij dat hij er weer was. Vergezeld door 3 Pieten, waaronder onze eigen hulppiet Finn, kwam hij aanlopen op het schoolplein. Er was alleen wel 1 verdrietige Piet bij. Hij had zijn “gezonddiploma” niet gehaald. Onder aanmoediging van de kinderen en leerkrachten, mocht hij alsnog proberen het te halen. Hij moest van Sinterklaas een rondje rennen, 5 keer opdrukken en 5 keer heel hoog springen. Hierna mocht hij gelukkig alsnog zijn “gezonddiploma’ in ontvangst nemen. We hopen dat hij hierdoor nog veel huizen heeft kunnen bezoeken op pakjesavond. Sinterklaas is hierna naar binnen gegaan en heeft alle kinderen van de school bezoekje gebracht.

Voorafgaand aan de komst van Sinterklaas op 5 december hebben alle kinderen per brief vragen mogen stellen aan Sinterklaas. Sinterklaas gaf gelukkig vrijwel altijd antwoord.Ook heeft hulppiet Finn het erg druk gehad. Hij moest en naar de basisschool, maar ook naar de Pietenschool. Hij was hierdoor  zo moe dat hij zelfs een keer op school in slaap gevallen is. De juf was hem kwijt, maar gelukkig hadden kinderen uit groep 1/2A hem gevonden in de gymzaal. Hullpiet Finn bracht soms ook fruit mee dat hij van Sinterklaas had meegekregen. Zo hebben de kinderen geleerd wat kakifruit is en uitleg gekregen over Maïs. Alle kinderen hebben zelfs vers gemaakt popcorn gekregen van hulppiet Finn!

Alle kinderen van de school hebben in de klas kruidnootjes gebakken. Op school hadden ze in hun schoen een echte koksmuts gekregen en per klas een zak met alle benodigdheden en een recept voor het maken van kruidnootjes. De Kidsjen (onze schoolkeuken) is hier veelvuldig voor gebruikt!

Het was echt een heel leuke en gezellige Sintperiode! Wanneer u op de onderstaande foto klikt, komt u bij het fotoalbum.

De Kinderboekenweek van 2016 was weer een succes!

De hele Kinderboekenweek, met als thema " VOOR ALTIJD JONG! ", over opa’s en oma’s, werd er extra aandacht gegeven aan het leesplezier van kinderboeken. In de aula openden we de week met het kinderboekenweeklied en dans, gevolgd door een grappige voorstelling door leerlingen en leerkrachten. Alle leerlingen mochten feestelijk verkleed naar school komen. De hallen en de aula waren versierd met werk over het thema. Veel grootouders kwamen gedurende de week voorlezen in de groepen, leerkrachten bezochten andere groepen om een grappig verhaal voor te lezen en elke dag was de leesbel te horen. Kinderen legden spontaan hun werk neer om naar een verhaal te luisteren.

De Kinderboekenmarkt, de afsluiter, werd weer druk werd bezocht. Vele boeken werden verkocht en in klaslokalen waren speciale, gezellige voorleesplekken gemaakt, voor en door de kinderen. Je kon een hapje en een drankje krijgen en er was een spannende cup cake wedstrijd, waar je een boekenbon mee kon winnen. Die kon je ook winnen als je kon raden welke leerkracht bij welke foto hoorde. De foto’s waren bewerkt zodat je kon zien hoe het team er over 20 jaar eruit zou zien. Het was als vanouds weer gezellig. Wanneer u onderstaande foto klikt, komt u op het foto-album.