Meer dan goed onderwijs

Mindfullnes en inschrijven voor De Pleinparty

16-05-2018
Nieuwsbericht uit groep 5

Inschrijven Pleinparty

Mindfulness lessen in groep 5

Groep 5 heeft  de afgelopen tijd 6 mindfulness lessen gehad. De lessen zijn verzorgd door Vivi Heijnsdijk, mindfulness trainer van MindfulZorg Papendrecht,

Mindfulness gaat over aandacht. Maar wat is aandacht eigenlijk? In de lessen hebben de kinderen geleerd dat je de aandacht maar op 1 plek tegelijk kan richten, net als de lichtbundel van een zaklamp. Maar dat is helemaal niet gemakkelijk! Vaak raak je afgeleid.

We hebben in de lessen geoefend om met de aandacht bij jezelf te zijn. Daar is aandacht en rust voor nodig. Zo leer je met mindfulness met aandacht te kijken naar de adem en je lichaam, wat je daar voelt. De adem en je lichaam kunnen je veel vertellen, hoe het met je gaat.

Ook hebben we geleerd met aandacht te kijken naar wat je denkt in je hoofd en hoe je je van binnen voelt. We hebben een persoonlijk weerbericht gemaakt van het gevoel op dit moment. Soms schijnt de zon, soms stormt het van binnen. Maar net als het weer van buiten komt het weer van binnen zoals het komt. Het is fijn om te weten dat het ook weer vanzelf veranderd.

Mindfulness beoefen je met vriendelijke aandacht voor jezelf. Het is fijn om aardig voor jezelf te zijn, maar ook om aardig te zijn voor een ander. We hebben met een vriendelijkheidsbal gewerkt, en gemerkt dat het leuk is om iets aardigs te zeggen tegen een ander. Ook dat is mindfulness.

Pleinparty 2018

De nieuwsbrief over de pleinparty en de inschrijving hiervoor komt morgen op papier met uw kind mee. Dit om de praktische reden dat er een aanmeldformulier aan vast zit.

Vriendelijke groeten,

Vic Michielse